Žymė ‘salierai’

Salierų salotos

Ingredientai

 

1 vidutinio dydžio saliero gumbas

1 svogūnas

2 kietai virti kiaušiniai

1 morka

40-50 g fermentinio sūrio

 

Padažas

 

2-3 šaukštai majonezo

2 šaukštai grietinės

1 šaukštas sojos padažo

druskos

pipirų

žalumynų (papuošimui)

 

Aprašymas

 

Salierą ir morką nulupti, sutarkuoti ar supjaustyti smulkiais šiaudeliais. Tada sumaišyti su tarkuotu sūriu, sukapotu svogūnu bei susmulkintu kiaušiniu. Salotas paskaninti prieskoniais ir užpilti padažu, kurį gerai išplakus iš nurodytų produktų. Salotas papuošti žalumynais.

Salierų salotos su morkomis

13-300x225 Salierų salotos su morkomis

1. 2 salierai

2. 3 - 4 morkos

3. 1 - 2 obuoliai

4. pusė stiklinės mėgstamų riešutų

5. majonezo

6. keli salotų lapai

Virti salierai ir virtos morkos stambiai sutarkuojami. Nelupti obuoliai supjaustomi smulkiais šiaudeliais. Ant lėkštelėje sudėtų salotų lapų mažais kauburėliais dedama obuolių, salierų, morkų, paskui užpilama majonezo ir apibarstoma kapotais riešutais. Prie šių salotų tinks jūsų šypsena ir tai bus geriausi pusryčiai jūsų namiškiams ;)

Salierų salotos

salier Salierų salotos

1. salieras

2. 2 obuoliai

3. 1 a. š. krienų

4. 1 stiklinė kefyro

5. druskos

Obuolį ir salierą stambiai tarkuoti į kefyrą. Sudėti paruoštus krienus, pasūdyti ir gerai išmaišyti. Šios salotos tinka prie vištienos patiekalų, taip pat prie keptos žuvies.

Naujausi receptai