Apelsininis tortas

Paruoškite 4 asmenims.

Ingredientai

1 didelis apelsinas

4 kiaušiniai

8 šaukštai cukraus

½ maltų džiūvėsėlių

Kremas

1 apelsinas

5 kiaušiniai

¼ stiklinės cukraus

â…“ stiklinės desertinio vyno

Aprašymas

Apelsiną virti kol suminkštės. Išėmus perpjauti pusiau, išimti sėklas. Susmulkinti ir išplakti plakikliu. Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi iki purumo. Sudėti paruoštą apelsinų masę ir džiūvėsėlius. Atsargiai sudėti standžiai išplaktus kiaušinių baltymus ir išmaišyti. Sudėti masę į kepimo formą (nepridegančią) ir kepti apie 30 min. Iš likusio apelsino išspausti sultis. Apelsino žievelę sutarkuoti ir sumaišyti su cukrumi. Keturių kiaušinių trynius išsukti su vynu, supilti į prikaistuvį. Supilti apelsino sultis, tarkuotas žieveles ir maišant kaitinti ant silpnos ugnies. Nukėlus nuo ugnies plakti konditerine šluotele, įmaišyti standžiai išplaktus kiaušinių baltymus. Gauta mase aptepti paplotį ir 10 min. kepti vidutinio karštumo orkaitėje.

4 komentarai(-ų)

Komentuoti

  

Komentaras:

Apsaugos kodas:
Naujausi receptai