Žemaičių blynai

blyn Žemaičių blynai

1. 0,5 l išvirtų ir sugrustų bulvių

2. 2 kiaušiniai

3. 1 v. š. krakmolo

4. 200 g. virtos mėsos arba 200 g. varškės

5. 1 v. š. kmynų

6. 100 g. sviesto ( jei blynai daromi su varške), 100 g. lašinukų ( jeigu su mėsa)

7. pusė stiklinės grietinės

8. 1  svogūnas

9. pipirų

10. druskos

11. 100 g. riebalų kepimui

Į sugrūstą bulvių košę įmušti vieną kiaušinį, berti krakmolo druskos ir išminkyti. Į sumaltą mėsą berti kmynų, pipirų, druskos, įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Jei vietoj mėsos imama varškė, tai į ją reikia įmušti kiaušinį, berti kmynų arba mėtų, druskos ir gerai išmaišyti. Iš paruoštų bulvių padaryti apvalius blynelius, į vidų dėti mėsos arba varškės įdaro ir sulenkus pusiau užspausti kraštelius. Blynus apvolioti miltais ir kepti riebaluose. Jei gaminote blynus su mėsa tai pateikti galite su lašinukais, bet ar nebus per riebu? Gal užteks ir grietinės, bei pieno? O jei su varške tai beabejo ištirpintas sviestas arba kastinys, o jei kas mėgsta tai ir uogienė tiks.

6 komentarai(-ų)

Komentuoti

  

Komentaras:

Apsaugos kodas:
Naujausi receptai